Plăcintă la tigaie cu piept de pui. Rețetă simplă cu aluat din chefir

109
0

Nu este musăi să coaceți plăcinte la cuptor… Această rețetă de plăcintă deliciosă cu piept de pui poate fi „coaptă” și în tigaie… Este o rețetă destul de ușoară, o să vedeți… Și veți obține o plăcintă cu carne hrănitoare, suculentă și foarte aromată…

De principiu, aluatul moale pe bază de chefir se amestecă cu umplutura și apoi se coace în tigaie. Atenție: nu prăjiți, dar coaceți, fără ulei și la foc foarte mic, sub capac.

Ingrediente:

3 ouă

300 ml de kefir

120 ml ulei de floarea soarelui

10 grame praf de copt

250-300 grame făină de grâu

1 linguriță de zahar granulat

sare, alte condimente, după gust

300-400 grame piept de pui (sau ce doriți…)

măsline și verdeață, după gust

Mod de preparare:

Într-un vas adânc, spargeți 3 ouă mari, adăugați sarea și zahărul și amestecați-le bine. Adăugați apoi kefirul, de orice conținut de grăsime, și uleiul de floarea soarelui. Se amestecă bine până obțineți o masă omogenă.

Adăugați praful de copt în ingredientele lichide și începeți încet adăugarea făinii, cernută. Ar fi bine să bateți totul cu un tel astfel încât să nu formați cocoloașe.

Consistența finală a aluatului ar trebui să fie puțin mai groasă decât smântâna. Puteți folosi orice fel de carne (eu am carne de pui) deja fiartă în apă clocotită cu sare și mirodenii…

Taiați-o în bucăți de dimensiuni medii. Un sfat… Carnea, dacă doriți, poate fi înlocuită cu șuncă sau salam. Adăugați o mână de verdeață tăiată mărunt (eu am folosit ceapă verde). Adăugați în aluat, daca doriți, și 10-15 măsline negre tăiate în inele subțiri.

Totul se amestecă bine cu o lingură. Puneți tigaia pe aragaz la foc minim și așteptați până va fi ușor caldă. Tăiați un cerc din hârtia de copt și puneți-l pe fundul tigăii. Diametrul tăvii mele este de 26 cm.

Un sfat… Dacă folosiți o tigaie cu diametru mai mic, plăcinta va fi și mai pufoasă. Se toarna aluatul în tigaie și se acoperă cu un capac strâns… Se prăjește până se coace bine… Mi-a luat o oră și zece minute. De îndată ce vedeți că aluatul este auriu pe partea de sus, deschideți capacul și verificați cu o scobitoare. Luați plăcinta de pe foc, transferați-o pe o farfurie sau pe un platou și scoateți hârtia de copt.

Imediat ce plăcinta s-a răcit, se poate felia și se poate servi. Pofta buna!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here